Zondag Aanstaande !!!!!!!!!

Muziekfestival Lingewaard in de startblokken

BEMMEL - Aanstaande zondag 14 juli vindt in Bemmel een nieuw evenement plaats: Het Muziekfestival Lingewaard! Dit festival bestaat uit de eenmalige samenvoeging van het “Internationaal Kapellenfestival Bemmel” en het Korenfestival “Bemmel Zingt”. Dit i.s.m.
de ondernemersvereniging Beleef Bemmel.

Het centrum van Bemmel staat dan in het teken van de muziek. Om 11.30 zal op het Marktplein een gezamenlijke opening zijn waarbij 1000 muzikanten het lied “Rosamunde” ten gehore gaan brengen. Na de spectaculaire opening verspreiden de koren en de blaaskapellen zich over het dorp.

Er staan twee podia op het Kinkelplein waar de gehele middag gezellige blaasmuziek te horen is. Denk aan het Oktoberfest, maar dan in de zomer! Bier en broodjes met Bratwurst zijn aanwezig. De kapellen die optreden komen uit binnen- en buitenland: Die Heitere Kapelle uit Montfoort, de Reifholzkapelle uit Boven-Leeuwen en helemaal uit Zwitserland Spiel der Luzerner Polizei. Dat er dit jaar weer een Zwitsers muziekgezelschap in Bemmel te horen is mogelijk gemaakt door de Stichting Zwitserse Week. Ook de organiserende partij, Egerländerkapel De Leemkuulers, zal acte de préséance geven.

Op 5 podia verspreid door het centrum (Marktplein, plein bij de Albert Heijn, bij Rest. Da Giorgio, bij Het Wapen en bij Cafetaria Moos) zullen 20 verschillende koren uit heel Nederland het levenslied ten gehore brengen. De koren hebben zich in verschillende formaties al in oktober 2018 aangemeld om in Bemmel op te komen treden en brengen natuurlijk hun supporters mee. Aan enthousiasme zal het dus zeker niet ontbreken.

Naast alle muzikale activiteiten zullen alle winkels open zijn en is er voldoende vertier voor de kinderen.

Graag tot ziens op 14 juli in Bemmel!

Naar het overzicht

Beleef Bemmel verrassend compleet!

Welkom op de geheel vernieuwde website van de Ondernemers Vereniging Bemmel.

Over Bemmel
Bemmel is een gezellig dorp met ruim 12.000 inwoners. Sinds 2001 is het een van de kernen van de Gemeente Lingewaard. Bemmel geniet internationale bekendheid o.a. door de dweildag. Daarnaast is er tijdens de kermis de jaarlijkse ponymarkt en zijn er nog veel andere evenementen.
Bemmel kent ook vanuit de historie mooie gebouwen met als pronkstuk Kasteel de Kinkelenburg.
De afgelopen jaren is Bemmel met de nieuwe wijken Klaverkamp, Klein Rome en de Essenpas enorm uitgebreid.

lees meer >>

 

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en koopavonden