Sinterklaas intocht Bemmel

BEMMEL - Op zaterdag 24 november doet Sinterklaas Bemmel weer aan. De goedheiligman komt met zijn eigen oldtimerpakjesvrachtwagen om 14.00 uur aan op het marktplein bij de Theaterkerk, uiteraard vergezeld door de nodige pieten. Dit alles onder muzikale begeleiding van drumfanfare Eska.De intocht wordt georganiseerd door carnavalsvereniging De Geintrappers, in samenwerking met de Bemmelse ondernemersvereniging. Het programma is speciaal voor kinderen van de basisschool tot en met groep vijf. Ook kinderen van omliggende dorpen zijn welkom. Het programma op het marktplein begint om 13.30 uur, Sinterklaas zelf maakt een halfuur later z’n opwachting. Hij zal worden verwelkomd door burgemeester Marianne Schuurmans en kinderburgemeester Cas Vermaas. Het wordt een spannend feest met medewerking van Showcase, dat tot ongeveer 15.15 uur duurt. Na afloop krijgen kinderen een traktatie en is er gelegenheid om met pieten op de foto te gaan.

Route optocht
De start is bij de oefenruimte van Eska (Sportlaan), waarna Sinterklaas rechtsaf de Wardstraat in gaat. Aan het einde van de weg linksaf (Dijkstraat) en vervolgens de tweede weg linksaf de Klappenburgstraat in. Deze weg zal worden gevolgd tot aan de ijssalon, waarna de stoet linksaf gaat (vernieuwde winkelpromenade). Aan het eind slaat Sinterklaas rechtsaf de Loostraat in om te eindigen op het marktplein.

Meer informatie
Aanvullende informatie over de sinterklaasintocht of alles over De Geintrappers is terug te vinden op de website (www.degeintrappers.nl).

Naar het overzicht

Beleef Bemmel verrassend compleet!

Welkom op de geheel vernieuwde website van de Ondernemers Vereniging Bemmel.

Over Bemmel
Bemmel is een gezellig dorp met ruim 12.000 inwoners. Sinds 2001 is het een van de kernen van de Gemeente Lingewaard. Bemmel geniet internationale bekendheid o.a. door de dweildag. Daarnaast is er tijdens de kermis de jaarlijkse ponymarkt en zijn er nog veel andere evenementen.
Bemmel kent ook vanuit de historie mooie gebouwen met als pronkstuk Kasteel de Kinkelenburg.
De afgelopen jaren is Bemmel met de nieuwe wijken Klaverkamp, Klein Rome en de Essenpas enorm uitgebreid.

lees meer >>

 

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en koopavonden