De BESTE Cafetaria van Nederland is in BEMMEL

DE BESTE CAFETARIA VAN NEDERLAND STAAT IN BEMMEL !!!!

Eetwinkel Polly heeft een wereldprestatie neergezet. Rob en zoon Jesper Polman hebben de afgelopen jaren hun hoge niveau telkens weten vast te houden, samen met hun team. Nu heeft de kleine cafetaria in Bemmel ‘m eindelijk te pakken: de nummer-1-positie in de Cafetaria Top 100.

De beste cafetaria van Nederland is een echte buurtzaak. Mensen stappen hier niet alleen binnen om een frietje of snack te bestellen, maar ook voor een praatje en een lach. Velen komen hier al jaren en worden aangesproken met hun voornaam. Dit bedrijf draait sinds 1982 en is een begrip in de omgeving.

Jesper Polman en zijn vader Rob zijn al jaren een gouden team. ‘Wat hebben die twee samen een uitstraling. Hun enthousiasme is overal in terug te zien’, oordeelt de jury.

Vader en zoon bewijzen dat beleving niet alleen wordt gecreëerd door het interieur, maar vooral door de mensen die er werken. Bij Polly ervaar je bij binnenkomst meteen de hartelijkheid en de passie van het hele team. Door de persoonlijke benadering voelt het als thuiskomen.

Interieur en uitstraling

Het is mooi om te zien dat Jesper de zaak steeds meer van zijn vader overneemt. Hij staat vaker in de winkel en is nu dan ook het gezicht van Polly. Beetje bij beetje drukt hij zijn stempel op het bedrijf. Zo is hij aan de slag gegaan met het interieur. Het moest warmer en huiselijker, onder andere door het gebruik van natuurlijke materialen.

Ook over de uitstraling van de vitrine heeft hij nagedacht. Hij besloot verhogingen aan te brengen en de melamine borden te vervangen door stijlvolle kommen, borden en houten planken. Van plastic bakjes en vorkjes is Jesper geen fan, dus nu krijgen gasten friet op een bord of in een mandje. ‘Onze business is de traditionele cafetaria, maar dan van een hoger niveau en met vernieuwende aspecten’, zo legt hij uit.

Eigen frietlijn

Een kleine zaak heeft zo zijn beperkingen, maar qua aanbod weten deze ondernemers heel goed waar ze mee bezig zijn. Jesper: ‘We hebben bijvoorbeeld geen ruimte voor terras, dus luxe broodjes slaan hier niet aan.’ Dat betekent niet dat Polly niet innovatief bezig is. De zaak is vernieuwend met het bestaande cafetaria-assortiment. Het nieuwste voorbeeld daarvan is de frietlijn die Jesper heeft ontwikkeld, samen met een andere Eetwinkel. À la Sergio Herman. ‘We hebben daar onze eigen varianten op bedacht, onder meer met teriyaki beef, pulled pork en verse guacamole.’

Create Your Own Burger is een ander concept dat dit jaar is gelanceerd. Gasten kunnen zelf op een flyer aankruisen wat ze op de burger willen hebben. Rob: ‘Dan wordt een broodje van €3 al snel €6. Ze vinden alles lekker en kruisen alles aan.’

De marketing verzorgt Jesper grotendeels zelf. Als er een nieuw concept wordt gelanceerd, maakt hij zelf de foto’s. ‘Op die manier hebben we onze eigen producten op onze uitingen waardoor mensen precies kunnen zien wat ze krijgen.’ Met de zelfbedachte concepten en eigen marketing onderscheidt Polly zich echt, zo oordeelt de jury.

Al met al is Polly een zaak in de traditie van de Hollandse cafetaria, maar één van topklasse. Vanaf de start meer dan dertig jaar geleden is het bedrijf altijd met zijn tijd meegegaan. Sinds 2005 staat het in de Cafetaria Top 100 en in 2013 werd de Bemmelse onderneming verkozen tot Beste Kleine Cafetaria. Volgens de jury is het meer dan terecht dat Eetwinkel Polly nu de echte hoofdprijs te pakken heeft, een kroon op jarenlang presteren op het hoogste niveau. Bemmel mag zijn handjes dichtknijpen met dit geweldige familiebedrijf.

Polly’s Foodbike

Een ander indrukwekkend voorbeeld van de innovatiekracht en drive van deze ondernemers, is Polly’s Foodbike. Dat is een elektrische bakfiets waarmee Polly sinds de zomer de catering van allerlei evenementen verzorgt. ‘Dat gaat als een tierelier’, vertelt Rob. ‘Friet, ijs, broodjes, burgers, barbecue; we kunnen het allemaal. Van kleine groepen tot 250 man.’ In februari gaat Polly een proef draaien met bezorgen.

Speeltuin

Een echte buurtwinkel houdt zich niet alleen bezig met de eigen zaak en eigen gasten, maar ook met de omgeving. Rob en Jesper hebben zich hard gemaakt voor de ontwikkeling van een speeltuin op een terrein aan de overkant van de straat. Die komt er nu, dankzij Rob en Jesper, die bij bedrijven en instanties een ton hebben opgehaald om het project te financieren. De bouw start in november.

Naar het overzicht

Beleef Bemmel verrassend compleet!

Welkom op de geheel vernieuwde website van de Ondernemers Vereniging Bemmel.

Over Bemmel
Bemmel is een gezellig dorp met ruim 12.000 inwoners. Sinds 2001 is het een van de kernen van de Gemeente Lingewaard. Bemmel geniet internationale bekendheid o.a. door de dweildag. Daarnaast is er tijdens de kermis de jaarlijkse ponymarkt en zijn er nog veel andere evenementen.
Bemmel kent ook vanuit de historie mooie gebouwen met als pronkstuk Kasteel de Kinkelenburg.
De afgelopen jaren is Bemmel met de nieuwe wijken Klaverkamp, Klein Rome en de Essenpas enorm uitgebreid.

lees meer >>

 

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en koopavonden