Veiligheidsfestival

Politie geeft demonstraties bij Veiligheidsfestival in Bemmel

BEMMEL - Zien hoe de politie een vuurwapengevaarlijke verdachte inrekent? Ontsnappen uit een container vol rook of spuiten met een brandweerslang? Het kan op het veiligheidsfestival dat Lingewaard zaterdag 7 oktober houdt op de Markt in Bemmel. 

Daar worden allerlei demonstraties gegeven, onder andere door EHBO-ers en politie te paard. Verder staat er een ME-bus, een ambulance en een kart die bezoekers laat ervaren hoe gevaarlijk dronken rijden is.

Inbraak

Ook wordt informatie gegeven over hoe bewoners hun buurt veiliger kunnen maken, bijvoorbeeld door een Whatsappgroep te beginnen. En er worden tips verstrekt tegen inbraak. Dat gebeurt niet zomaar, de gemeente maakte dinsdag bekend dat in juli en augustus op dertien locaties in Angeren, Doornenburg, Huissen en Bemmel mensen het slachtoffer zijn geworden van inbraak of een poging daartoe. 

Het festival duurt van 11.00 tot 17.00 uur.

 

Foto: Thierry Schut - De Gelderlander

Tekst: Marc van Onna - De Gelderlander

Naar het overzicht

Beleef Bemmel verrassend compleet!

Welkom op de geheel vernieuwde website van de Ondernemers Vereniging Bemmel.

Over Bemmel
Bemmel is een gezellig dorp met ruim 12.000 inwoners. Sinds 2001 is het een van de kernen van de Gemeente Lingewaard. Bemmel geniet internationale bekendheid o.a. door de dweildag. Daarnaast is er tijdens de kermis de jaarlijkse ponymarkt en zijn er nog veel andere evenementen.
Bemmel kent ook vanuit de historie mooie gebouwen met als pronkstuk Kasteel de Kinkelenburg.
De afgelopen jaren is Bemmel met de nieuwe wijken Klaverkamp, Klein Rome en de Essenpas enorm uitgebreid.

lees meer >>

 

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en koopavonden